Sponsoring voor clans

 

Nog een soort grote sponsor zoekers zijn online gaming teams, ook wel clans genoemd. Vaak sturen gamers te pas en te onpas mails naar elk bedrijf, waardoor deze, vaak ongelezen, in de trash box belanden. Daarom lees je best volgende tips een door om een grotere kans te maken om een sponsor te vinden!

 

Stel eerst een lijstje op met bedrijven die jouw team zouden kunnen sponsoren, en noteer er onmiddellijk de email adressen en/of telefoonnummers bij. Het is beter om eerst eens een email te sturen, omdat sponsors zich aangevallen voelen als je onmiddellijk hen opbelt en je voorstelt. Ze kunnen je aanbod dan niet rustig bekijken en zullen je vaak onmiddellijk afwijzen omdat ze niet direct willen beslissen.

 

Wanneer je een email stuurt, neem er dan je tijd voor. Begin met een beleefde aanspreken, stel jezelf en je team kort voor, maar zeer transparant. Geef de sponsor het beeld dat jouw team hét team is waar iedereen naar opkijkt, maar doe dit subtiel en overdrijf niet. Som vervolgens enkele mogelijkheden op waar zij kunnen geadverteerd worden, maar treed ook niet teveel in detail. Wat je zeker niet mag doen, is in je eerste mail naar een bedrijf, onmiddellijk een lijstje meegeven van wat jouw team nodig heeft. Je hoeft dit zelfs niet te vermelden. De persoon die je mailtje leest heeft zelf ook wel door, dat niets voor niets is, maak gewoon duidelijk dat je sponsoring vraagt aan hun bedrijf. Sluit je mail vriendelijk af en vermeld zeker je volledige naam, je telefoon nummer en zelfs je adres.

 

Voor elke mail waarop je een antwoord krijgt, zul je er op veel meer geen krijgen. Dit is normaal, een bedrijf kan niet iedereen sponsoren die met een degelijk voorstel naar voor komt. Wees niet bang om contact op te nemen met de mogelijke sponsor via telefoon of zelfs in real life. Dat schept vertrouwen bij de mogelijke sponsor. Zij zullen waarschijnlijk zelf vragen wat jij in ruil voor al de reclame wil, dan pas kan je jouw lijstje naar voor schuiven. Vraag niet teveel maar ook niet te weinig, je hebt je dan ook voorgesteld als de clan waar iedereen naar opkijkt en die clan heeft meer nodig dan enkel een voice server. Wanneer je grotere bedrijven aan de haak hebt geslagen kan je ook producten of financiële ondersteuning vragen.

Nu moet jij nog enkel het werk verrichten!

Alternatieven?

Alternatieven voor sponsoring van je clan? Die zijn er zeker! Probeer zoveel mogelijk bezoekers op je site te krijgen! Dit kan door een actief forum te bouwen, statistieken op je website te zetten, ... Ook kan je tutorials typen waarnaar grotere sites kunnen linken, of die je kan doorgeven aan fellow gamers. Ook verslag brengen van het laatste gaming nieuws kan helpen, je kan zelfs een deal sluiten met coverage-sites die jouw teksten gebruiken op hun website mét bronvermelding. Wanneer je bezoekers op je site hebt, kan je er affiliate banners opzetten. Dit wil zeggen dat jij banners op je site zet en er geld voor krijgt per click of 1000 views. Je kan je aanmelden bij programma`s zoals google adsense of affiliates.nl. Met de opbrengst ervan kun je al enkele basic producten aanschaffen die je nodig hebt!