Sponsoring voor verenigingen

Locale verenigingen

Als locale vereniging doe je er goed aan elke handelaar binnen een straal van ongeveer 5km een bezoekje aan de deur te brengen. Je stelt vooraf enkele prijzen op, naargelang de hoeveelheid promotie de sponsor krijgt. Indien ze geen financiële steun willen of kunnen bieden, kan je ook vragen naar producten die je zelf nodig hebt, of naar items die kunnen gebruikt worden voor een tombola!

Vergeet ook niet afspraken te maken bij locale banken en verzekeraars! Zij sponsoren vaak zulke initiatieven ten volle en geven vaak de hoogste bedragen!

Kijk vooraf ook eens na of je onkosten nota`s uit mag schrijven. Indien je dit mag doen, koop dan een onkosten nota boekje, waar je attestjes kan uitscheuren voor de handelaren. Hiermee zijn hun giften fiscaal aftrekbaar, wat sponsoren voor hen voordeliger maakt!

Probeer op zoveel mogelijk plaatsen sponsors te plaatsen! Je kan je affiches en je flyers van een evenement laten sponsoren. Je kan ook tijdens je evenement een beamer installeren waarop de logo`s en namen van de sponsors worden vertoond. Als je een fuif organiseert kan je een sponsor op de inkom bandjes laten zetten. Op een eetfestijn kun je onderleggers maken met al je sponsors op. Bij andere evenementen kun je ook je programmaboekjes voorzien van sponsorplaatsen!

Sponsoring is easy money voor verenigingen. Als je met zo'n tien mensen op pad kunt gaan en een hele dag bezoekjes brengen aan bedrijven, kan je makkelijk meer dan duizend euro ophalen op één dag.