Sponsoring voor fuif

Je vraagt je af hoe je het beste sponsors vindt voor je fuif? Wij kunnen je hier wat raad geven!

Elke fuif heeft nood aan een sponsor of meerdere sponsors. Zij geven je jouw financiële werk middelen om alles te betalen voor je fuif begint. Vooraf moet je een duidelijk plan opstellen op welke plaatsen je sponsoring wil en waar je die sponsors kan plaatsen. De meest voorkomende plaatsen zijn op de affiches van je fuif, op de voor of achterkant van je flyers, op een spandoek aan je fuif zaal, op de bandjes van je fuif, of geprojecteerd op een beamer in de fuif zaal.

Je werkt best met één of twee hoofd sponsors die je het grootste bedrag geven. Die sponsors geef je een hele slide op je beamer en een spandoek buiten je zaal, en je vermeld ze ook op de achterkant van je flyers en je affiche. Vervolgens zoek je nog 3 grote sub sponsors. Zij krijgen dan ook een plaats op je affiche, en op de achterkant van je flyers. Je maakt een slide met de 3 sub sponsors bij elkaar om te projecteren tijdens je fuif.

Je hebt nu al 5 sponsors die je een aanzienlijk startkapitaal opleveren voor je fuif. Nu kan je bij elke handelaar in de buurt rond gaan om te vragen of ze jouw fuif willen sponsoren. Deze sponsors zullen niet veel geven, maar door de hoeveelheid van al deze sponsors kan het bedrag van de kleine sponsors ook heel hoog oplopen. Onderschat dit dus niet!

Je hebt nu een groot startkapitaal om je fuif te beginnen. Vaak kan je al de onkosten voor je fuif reeds financieren met enkel en alleen al de sponsoring! Veel succes met je fuif!